ГоловнаМій профільВихід


Персональний сайт провідного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області
Г а р ц а р і к    К а т е р и н и   В о л о д и м и р і в н и       

Меню сайту

Категорії розділу
Робота з учнями [18]
Робота з вчителями [10]
Робота з батьками [1]
Інше [30]

Міні-чат

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

« 1 2
Сьогодні стартував перший день тижня Толерантності - Понеділок (символом якого був зелений колір).
З самого ранку кожен помітив фотозону, яка була оформлена в зелених кольорах і мав змогу сфотографуватися разом із смайликами, які символізують настрій.
Також кожен бажаючий мав можливість прийняти участь в акції "Риса толерантності" (необхідно було обрати будь-яку рису характеру, прикріпити до одягу та носити впродовж усього дня).
Крім цього кожен клас на лінійці отримав завдання: упродовж тижня скласти короткий віршик-презентацію тієї риси характеру, яка була обрана представником від кожного класу.
У фойє першого поверху на перервах учні і вчителі писали риси толерантної особистості на пелюстках квітів та прикріплювали квітки на дерево Толерантності.
Активним заходом цього дня була гра-квест "Тільки разом до перемоги". В ході якої кожен клас сформував невеличкі команди та виконував різноманітні завдання: придумували оригінальні привітання з друзями, робили компліменти директору, займалися фізичними вправами, змінювали сумні закінчення українських народних казок на більш веселі та оптимістичні при цьому розігруючи їх та складали вірші про нашу школу. Команда переможців буде оголошена наступного понеділка на лінійці.
Учні 9 класу відвідали годину психолога в ході якої разом з психологом розробили "модель толерантної особистості" а також потрапили у незвичайну подорож, яка закінчилася потраплянням на Безлюдний острів (учні повиннні були співіснувати та розподілити обо'язки щоб вижити на острові при цьому не втратити людяності, не сваритися а зуміти співпрацювати разом).
Сьогоднішній день пройшов у піднесеному настрої та з великою кількістю позитивних емоцій. Завтра Жовтий день і нові враження!
 
Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 338 | Додав: Veter | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

Що може бути приємніше за подарунок, особливо якщо його зроблено власноруч ще з оригінальністю? Своїм подружкам до свят приготувала приємні сюрпризи: торт з сюрпризами у кожному шматочку та конвертики з несподіваним вмістом. Судячи по їхній реакції - їм сподобалося, а мені приємно, що я комусь принесла радість ;)

Категорія: Інше | Переглядів: 328 | Додав: Veter | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

З 13 по 17 листопада у школах міста буде проходити Тиждень толерантності. У нашому навчальному закладі цей тиждень є традиційним кожного року. Цього разу підготовчі моменти розпочалися далеко за довго від самого тижня, адже необхідно підготувати безліч роздаткового матеріалу, наочності і т.д., щоб тижневі заходи відбувалися не просто по класам, а на рівні всієї школи, адже я прагну залучити не лише учнів до масових заходів, а й батьків та вчителів.

Дякую дівчатам-колегам, які залишилися у п'ятницю щоб допомогти зробити фотозону та вирізати деякі матеріали.

Маю надію, що цього року  Тиждень Толерантності пройде на такому ж високому рівні що і минулі роки.

(на фото деякі підготовчі моменти)

Категорія: Інше | Переглядів: 293 | Додав: Veter | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

У середу 8 листопада у приміщенні ЗОШ № 5 м. Ромни відбувся навчально‐методичний тренінг «Запобігання ґендерного насильства та жорстокого поводження з дітьми" який провела тренер міжнародної організації «Ла Страда» Макаренко Н.М. У тренінгу взяли участь майже практичні психологи міста.

Особливо для мене важливими аспектами тренінгу було формування ставлення до проблеми гендерної рівності як до актуальної проблеми для України, формування активної громадянської позиції щодо реагування на факти порушення гендерної рівності.

Тренер поділилася цікавою інформацією стосовно теми, роздатковим матеріалом для проведення акцій/тижнів у навчальному закладі а також надала  довідки про участь у навчально-методичному тренінгу.

Категорія: Інше | Переглядів: 301 | Додав: Veter | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

Нове місце роботи, навчання чи навіть зміна місця проживання і просто будь-які суттєві зміни в житті людини тягнуть за собою процес пристосування, по-іншому це можна назвати як "процес адаптації". Якщо для кожної людини потібен певний час та життєві навички, щоб пережити цей період змін, то дітям це набагато важче і потребує більше часу. Ось саме тому учні 1 та 5 класів завжди знаходяться під більш пильним контролем з боку вчителів, батьківв та психолога, адже в їхньому житті багато що змінюється, тому при будь-яких проявах дезадаптації ми повинні швидко зреагувати і допомогти дитині пристосуватися.

Два місяці навчання учнів 5 класу, колектив школи спостерігав за дітьми, вчителі та класний керівник всіляко допомагали та підтримували дітей, я проводила тренінгові заняття з попередження дезадаптації. І сьогодні відбувся психолого-педагогічний консиліум, на якому було підбито підсумки та визначено, яким учням вдалося швидко адаптуватися а кому з них ще потрібна допомога.

Подібні заходи допомагають у вузькому колі обговорити кожного учня, зокрема його успіхи, поведінку, особливості нервової системи, темперамент тощо та обрати алгоритм роботи чи не з кожним з них.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 345 | Додав: Veter | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні у школі відбулося засідання пелагогічної ради на якому розглядали ряд важливих питань, зокрема обговорювали закон "Про нову українську школу", місце української мови та її популяризація у начальному закладі тощо. А я, як психолог, підняла питання такого якища як "булінг" та "кібербулінг": рлзкрила сутність цього поняття, розповсюдження серед дітей та методи, які допомагають недопустити цього в навчальному закладі.

Позитивним є те, що у нашій школі булінг не є проблемою, адже педагогічний колектив прикладає чимало зусиль для того, щоб кожній дитині було комфортно навчатися і щоб права жодного учня не порушувалися.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 307 | Додав: Veter | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

Сучасні освітні технології, педагогічні інновації, авторські школи і робота вчителів-новаторів постійно викликають інтерес у педагогів нашого навчального закладу. Поділитися своїм досвідом роботи у сфері запровадження інноватики у школі до нас прийшли сьогодні персонал Роменської ЗОШ №11.

Гості презентували проекти, за якими вони працюють, показали сервіси, ресурси яких можна практично використовувати вчителям у роботі з учнями. Це Office 365, Prezi, Phet, Tagul, Learning Apps, Stori jumper та інші.
Зустріч пройшла на емоційному піднесенні; наш колектив і я в тому числі з інтересом учились новому, розкривали для себе безмежні можливості ІКТ. Особисто я отримала багато корисних методичних порад та збагатила свій досвід роботи з новими освітніми технологіями.

Категорія: Інше | Переглядів: 436 | Додав: Veter | Дата: 01.11.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні мною було проведено двогодинне тренінгове заняття для вчителів  на тему "Саморозвиток у роботі вчителя" яке несло гасло -  сучасній школі - сучасний вчитель. В ході цього заняття було розкрито сутність поняття "обдарованість", вчителі мали змогу виявити власні ознаки обдарованості та усвідомити, яким чином їх можна використати у своїй роботі. Також було обговорено умови комфорту, зокрема групи мали на меті розкрити сутність умов за яких можуть почувати себе комфортно учні, вчителі та всі учасники навчально-виховного процесу; за результатами роботи була скадена "піраміда комфортних умов" для всіх.

Окрім цього вчителі приємно провели час: мали змогу проявитти свої творчі здібності методами арт-терапії, здійснили самодіагностику та усвідомили, що проблем чимало, але їх можна "струшувати" і вирішувати по мірі їх надходження.

Наприкінці заняття кожен отримав пам'ятку своєї "унікальності" з фото, яка містила правило "У мене все вийде, бо Успіх - це Я"

Маю надію, що отримані знання під час тренінгу стануть корисними та допоможуть в розвитку кожного вчителя та його роботі.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 353 | Додав: Veter | Дата: 31.10.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні для вчителів нашої школи мною було проведено ознайомлююче заняття і презентовано курс з методики розвитку соціальних навичок у дітей і підлітків «Вчимося жити разом», який розрахований для вчителів, та класних керівників і звісно психологів.

Даний курс корисний для всіх бажаючих підвищити свій рівень компетентності з методики розвитку соціальних навичок у дітей і підлітків віком від 6 до 17 років.

Самоосвіта є важливим компонентом у роботі вчителя, адже розвиваючись сам, вчитель поглиблює свої знання, які може передати та якісно навчити інших, зокрема учнів; особливо якщо це нові методи та форми роботи.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 461 | Додав: Veter | Дата: 30.10.2017 | Коментарі (0)

Інколи і вчителям необхідно розслабитися і повеселитися. Особливо якщо це продумане і сучасне  дійство, то ще й підвищує їх авторитет для учнів.

Останній день перед канікулами пройшов розважаюче та несподівано для нашої шкільної громади. Як результат: всі щасливі, радісні та отримали позитивні емоції.

То ж школа може бути не тільки платформою для навчання.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 272 | Додав: Veter | Дата: 29.10.2017 | Коментарі (0)

25 жовтня відбувся семінар-практикум практичних психологів ЗОШ міста на тему "Використання елементів казкотерапії як один із шляхів корекційно-розвивальної роботи практичного психолога " в ході якого було проведено мнімум теорії, але максимум практики. Ознайомившись з теоретичними аспектами казкотерапії, психологи мали можливість поділитися своїм досвідом і напрацюваннями в цьому напрямку. Так, було проведено ряд вправ з досвіду роботи фахівців; мною було продемонстровано відеоролик і наглядно показано використання казкотерапії у роботі з дітьми та дорослими.

Декілька годин роботи принесли позитивні результати і "практична скарбничка" поповнилася новими і дієвими методиками та вправами для роботи.

Категорія: Інше | Переглядів: 305 | Додав: Veter | Дата: 29.10.2017 | Коментарі (0)

18 жовтня 2017 року на базі ЗОШ №7 відбулося МО психологів ЗОШ та ПТНЗ на тему «Формування культури спілкування учнів у сімї». В ході обговорення  було розглянуто ряд питань з цієї тематики, але одним з актуальних видів роботи була практична частина, де психологім представили свої напрацювання в цьому напрямку, зокрема врегулювання конфліктів між членами родини різними методами. Було представлено роботу з використання фігур-образів, ряд вправ для діагностики та врегулювання суперечностей. Мною була представлена методика роботи за допомогою МАК (метафоричних асоціативних карт), зокрема колоди "Монстрики почуттів" та "Міфи".

Цього разу МО було в форматі "воркшоп", що було незвичним для роботи психологів, але повторюся - дієвим. Адже кожен мав змогу поповнити свою скарбничку знань не лише теоретичнми аспектами даної тематики, але й дієвими методами та вправами.

Категорія: Інше | Переглядів: 286 | Додав: Veter | Дата: 20.10.2017 | Коментарі (0)

Відповідно плану заходів, який був розроблений заздалегідь у нашій школі 18 жовтня пройшов тематичний день присвячений Європейському дню протидії торгівлі людьми. У ході проведення різноманітних заходів, які не пройшли повз жодного учня чи вчителя, протягом дня було розкрито ряд проблемних питань, а саме: «Що ж являє собою торгівля людьми», «Хто може стати жертвою торгівлі людьми», та «Як самому не стати жертвою торгівлі людьми», а з учнями старших класів було обговорено про те, що ж робити у разі потрапляння у ситуацію, коли ви вже стали жертвою торгівлі людьми.

Також цікаво та пізнавально відбулася акція «Людина не товар! Людина – це…» в ході якої учні, вчителі та батьки мали змогу на кольорових стікерах дати відповідь на філософське питання «хто ж така людина».

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 297 | Додав: Veter | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

Уміння зробити із нічого щось - це творчість та креативність, якості, які ніколи не завадять людині. Але не всі потрібні якості закладені з дитинства, над  деякими необхідно працювати, щоб їх розвивати. Нещодавно із сином виконували завдання з дитячого садочку - виготовити вироби з картоплі на свято Печеної картоплі. Приємним  було, що всеж таки разом ми виконали це завдання і дитина мала змогу побачити, що навіть з неможливого можна щось змайструвати...

То ж шановні батьки, займайтеся з своїми дітками (адже це корисна справа) та заодно й самі розвивайтеся. А ще, спільна праця єднає!

Категорія: Інше | Переглядів: 295 | Додав: Veter | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

Колоди метафоричних  асоціативних карт (їх до речі чимало видів) як правило використовуються при індивідуальній чи навіть груповій терапії при діагностиці чи вирішенні певної ситуації. Але є певні види карток, наприклад, "Креативні картки", які можна використовувати для розвитку пізнавальних процесів як у дорослих так і дітей.

Нещодавно разом з учнями 4 класу попрацювали над розвитком фантазії, уяви та креативного мислення використовуючи саме колоду Креативних карток.  Необхідно було по черзі витягувати карту та складати казку відповідно малюнку, але з логічним продовженням від попереднього учасника. Спочатку дітям було важко та ніяково, але в процесі роботи кожен учасник мав змогу доповнити цікаву історію, яка мала позитивний кінцевий результат.  Маю на меті провести подібну методику і з педагогічним колективом в майбутньому.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 324 | Додав: Veter | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

Сучасні методи в психології набагато цікавіші для дітей ніж раніше, та й працювати з їх допомогою набагато швидше. Замість опитувальників по 90 питань, які так важко даються учням та ще важче обробляються психологом, діагностика методами арт - набагато зручніша.

Сьогодні в багатьох класах пройшли години психолога і кожна була проведена методами арт-терапії: діти творили, придумували, малювали і навіть займалися самодіагностикою. Так у 3 класі учні рятували будиночки жителів чарівної країни і відбудовували її після великого урагану; учні 4 класу створювали квітку настрою свого класу (по якій можна було діагностувати, який емоційний стан переважає у дітей та класу в цілому); 7 клас малював "двері у майбутнє" і самостійно опрацювавши результати, мали змогу побачити кого з них вже можна вважати дорослою людиною, хто творчий, а хто віддає перевагу постійності в усьому; а учні 8 класу пройшли самодіагностику в ході якої виявили внутрішні перешкоди, які заважають їм досягати успіху.

Переглядів: 354 | Додав: Veter | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

Хто не хоче мати багато гарних друзів? Звісно цього бажають всі. Але чи захочуть з тобою товаришувати гарні люди, якщо ти сам не вартий цього? Відповідь очевидна... Сьогодні з учнями 5 класу детально розбирали, хто ж це такий - гарний товариш і друг. Разом з класом дійшли висновку в одному, що краще не нав'язуватися іншим людям, а самому стати взірцем справжньої дружби. І тоді люди самі будуть шукати можливість потоваришувати з вами.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 282 | Додав: Veter | Дата: 05.10.2017 | Коментарі (0)

У кабінеті психолога тепер є в наявності математичний планшет, який сприяє дослідницькій діяльності дітей та їх гармонійному психологічному розвитку, розвиває сенсорні та моторні навики, а також творчі здібності та уяву.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 314 | Додав: Veter | Дата: 04.10.2017 | Коментарі (0)

Несподіваним моментом на свято Дня вчителя було отримати грамоту

"За сумлінну працю та вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління"

Подібні приємні моменти надихають...

Категорія: Інше | Переглядів: 299 | Додав: Veter | Дата: 01.10.2017 | Коментарі (0)

Нарешті, в моему кабінеті психолога тепер з'явилася пісочниця. Вірніше вона з'явилася ще в минулому році (коли я закінчила відповідні курси), але чомусь не була готова до впровадження цієї роботи. Але в цьому році все відбулося організовано: пісок , який потрібен саме для такої пісочниці вже є в наявності; основні фігури хоча б для початку роботи також є, книга-шпаргалка "Юнгіанська пісочна терапія" також придбана )))  і сьогодні відбулося перше пробне заняття (доречі пройшло вдало).

Зісно, практикуватися ще потрібно довго, але початок покладений і моєї радості немає меж!

Категорія: Інше | Переглядів: 324 | Додав: Veter | Дата: 27.09.2017 | Коментарі (0)

В нашій школі з’явилася нова зона відпочинку для молодших школярів. І це не просто малюнки на асфальті, це сучасні розвиваючі ігри, які прикрасять їхні перерви і допоможуть дітям, граючись, навчатися та в ігровій формі закріплювати набуті на уроках знання.
Тепер перерви будуть веселішими, яскравішими і кориснішими! Нехай таким же яскравим і веселим буде і їхнє дитинство!

Окрім розвиваючих ігор математики та мовлення, асфальт прикрашають чудові смайлики, які можна використовувати і в психологічній роботі, наприклад вивчення емоційної сфери чи діагностика настрою.

Інструменти для роботи є, залишилося придумувати ідеї та реалізовувати їх )))

Категорія: Інше | Переглядів: 299 | Додав: Veter | Дата: 26.09.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні з сином Марком закінчили осінній дизайн нашого вікна. Наш ремонт вдома трошки затягнувся (немає ні штор ні тюлі), але праця мами і сина протягом тижня по вечорах - дала приємні результати ))) гарний дизайн + спільна праця + розвиток творчості і дрібної моторики.

Ось такі милі парасольки прикрашають наше віконце.

Рекомендую всім мамам та вчителям, які працюють з дітками.

Архів для бажаючих створити парасольки можна викачати за посиланням:

/Katalogfailov/zont.rar

 

Категорія: Інше | Переглядів: 293 | Додав: Veter | Дата: 24.09.2017 | Коментарі (0)

Один із напрямів роботи практичного психолога школи - це просвіта учнів. Тому з учнями 3 класу було проведено урок-доброти "Я і мої добрі справи".

У кожної людини є набір як позитивних рис характеру так і негативних, але які саме будуть розвиватися - нікому не відомо. Але батьки і вчителі можуть допомогти дитині зробити свідомий вибір, для цього треба дитині розповідати і показувати на власному прикладі. З учнями ми обговорили добрі справи вдома, в школі, в суспільстві. Попередньо завданням дітей було намалювати малюнок на тему "Моя добра справа" і приємно те, що до малювання вдома долучилося більшість батьків. Також позитивним є те, що провівши урок я не помітила жодної дитини з негативними проявами у характері.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 301 | Додав: Veter | Дата: 22.09.2017 | Коментарі (0)

5 клас - це ще одна сходинка до дорослого життя. Багато дітей стикаються з численними проблемами при переході з початкової школи в середню. Основна мета педагогічного колективу - допомогти дітям якомога "безболісніше" пристосуватися до нових умов навчання.

Пройшов перший урок за профілактичною програмою для дітей з метою попередження дезадаптації та домоги адаптуватися новоприбулим дітям. Цього року у 5 класі 34 дитини, важко всім: і вчителям, і самим дітям. Довелося клас об'єднати у 2 підгрупи для більш ефективної роботи: діти які повністю були готові до навчання у школі ІІ ст. та діти, які мали деякі проблеми.

Перше заняття пройшло важко з обома підгрупами. Уроки психології, як правило, це останні уроки, і діти після цілого навчального дня не такі організовані, творчі як вранці.  Тому вирішила проводити заняття у формі тренінгів, щоб хоча б якимось чином не напрягати дітей сидіти 7-й урок за партою. Для учнів це нова форма роботи, яка викликала цікавість.

Маю надію, що процес адаптації у п'ятикласників пройде швидко та без емоційного напруження.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 276 | Додав: Veter | Дата: 21.09.2017 | Коментарі (0)

Нарешті з документацією більш-менш закінчено, час виходити "в люди" до дітей.

Перша "вилазка" це учні 9 класу і третій рік поспіль для дев'ятикласників я обираю заняття за програмою "Дорослішай на здоров'я"

Метою тренінгового факультативного курсу «Дорослішай на здоров’я» є популяризація серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров’я у майбутньому; сприяння усвідомленню ними необхідності збереження та зміцнення здоров’я як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства.

Перевагою цього курсу є також те, що у 2014 року я сама пройшла навчання за цією програмою і можу проводити заняття саме так, як це передбачено програмою.

Хоча ці заняття проходять після уроків - 7-8 уроком, але дітям подобаються і завдання і вправи які подано за програмою.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 270 | Додав: Veter | Дата: 20.09.2017 | Коментарі (0)

Цього року практичними психологами нашого міста була обрана актуальна тема "Профілактика суїцидальної поведінки серед молоді " і вже на першому засіданні було розглянуто багато корисного матеріалу.  Одне з актуальних питань було розкрито мною (матеріал та презентацію можна викачати з Каталога файлів)  Характерні причини підліткових самогубств

Теоретичні аспекти самогубства.

  1. Види самогубств (егоїстичне, апомічне; фаталістичне; альтруїстичне), їх особливості.
  2. Основні мотиви суїцидальної поведінки серед дітей та молоді.
  3. Характерні причини підліткових самогубств.
  4. Створення ментальних карт аспектів суїцидальної поведінки.

Категорія: Інше | Переглядів: 276 | Додав: Veter | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)

Просвіта серед батьків - один із найважливіших напрямків і напевно не завжди легкий... Не всі батьки прислухаються до порад, багато хто вважае себе "занадто" розумними щоб у дорослому віці чомусь навчатися.

З батьками учнів треба особливий підхід і уважність, адже одне неправильне слово і твій авторитет упаде вниз...

Легко працювати з тими людьми, які самі йдуть і бажають знати!

На загальношкільних батьківських зборах вирішила підняти тему "селфі", а саме дитячих. Адже багато хто з батьків не знають яким саме життям у соціальних мережах живуть їхні діти. Маю надію, що та інформація яку я надала + переглянутий відеоролик про дитячі смерті заради вдалого фото - батькам стане у пригоді і вони будуть пильніше слідкувати за своїми дітьми і будуть цікавитися їхнім життям.

Категорія: Робота з батьками | Переглядів: 269 | Додав: Veter | Дата: 15.09.2017 | Коментарі (0)

5 клас для дітей це як перелоиний момент у житті людини. Тому важливо з перших днів навчання закласти у свідомості учнів як можна більше позитивних і корисних якостей характеру та уміння спілкуватися.

На прикладі політичного стану навколо нашой країни, на уроці ми розглянули таку негативну якість характеру як ЗРАДА.  Зрада близьких, сусідів, друзів...  Маю надію, що на прикладі цього уроку діти залишатимуться вірними своїм однокласникам та пам'ятатимуть проте, що в світ створений не для когось одного, а для всіх людей!

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 330 | Додав: Veter | Дата: 01.09.2017 | Коментарі (0)

Під час літнього навчання арт-терапевт Оксана Деркач поділилася цікавою методикою роботи як з дорослими так і дітьми. Сутність методики полягає у тому, що людина яка її виконає може побачити свої слабкі місця та в майбутнього пропрацювати з отриманою інформацією щоб позбутися негативу. Це також і діагностична методика методом арт-терапії та елементами казкотерапії "Чарівна країна почуттів та емоцій"

Тому напередодні навчального року я провела цю методику для наших вчителів щоб вони мали змогу продіагностувати себе та виявити свої слабкості, до того ж, арт-терапія позитивно впливає на будь - яку людину.. надихає, розслаблює, додає сил та звільняє внутрішні резерви.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 302 | Додав: Veter | Дата: 31.08.2017 | Коментарі (0)

З 11 по 18 липня цього року мала можливість під час відпустки побувати на морі у м. Скадовську та прийняти участь у Міжнародному Фестивалі освітніх технологій "Перспектива".

Була дуже вражена, що так мало людей з нашої області/регіону зацікавлені у безкоштовному професійному вдосконаленні (символічна сума за значний об'єм інформації я вважаю не дорого).
Я щаслива, що мала можливість отримати багато нового з досвіду роботи як українських так і зарубіжних колег. Також пройшла професійне навчання з напрямків "Графологія: діагностика людини за почерком" та "Дитячо-батьківські відносини методами арт-терапії".
Велика вдячність організаторам та тренерам усіх категорій за доступне навчання та позитивні емоції!

Категорія: Інше | Переглядів: 235 | Додав: Veter | Дата: 01.08.2017 | Коментарі (0)

1-30 31-60
Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz