ГоловнаМій профільВихід


Персональний сайт провідного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області
Г а р ц а р і к    К а т е р и н и   В о л о д и м и р і в н и       

Меню сайту

Категорії розділу
Робота з учнями [18]
Робота з вчителями [10]
Робота з батьками [1]
Інше [30]

Міні-чат

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

1 2 »

Пройшовши 1,5 роки декретної відпустки та дапатції після неї, довго думала чи продовжувати працювати над сайтом.

Адже у зв'язку з просуванням по службі, фактично не матиму великої клькості матеріалв для пеблікацій. Але разом з тим я можу ділитися досвідом з колегами щодо оформлення документації, обговоренні інструментів дистанційного навчання (а в мене багато досвіду з цього питання), лайфхаками у роботі психолога та педагога та й матеріалів з досвіду роботи маю чимало. Тому було прийнято рішення "Сайту існувати!" .

Зрештою мені подобається вести блог, де маю можливість ділитися своїми думками, роздумами про життя та існування...

А поки що ділюся своїм новим робочим місцем у відділі освіти (вірніше куточком, бо маю ділити кабінет із сусідом).

Категорія: Інше | Переглядів: 157 | Додав: Veter | Дата: 18.04.2021 | Коментарі (0)

Лідерами хочу бути чи не всі... Але хто такий справжній лідер? Якими якостями він повинен володіти? Чи можна стати лідером через самопроголошення? Не лише в цих, але й інших питаннях намагалися розібратися учні 5 класу, лідерський склад якого є одним з найбільшим серед класів нашої школи.
Майже 2 години учні займалися самоаналізом власних якостей, обговорювали їх в парах, групах; створювали колажі "Хто такий справжній лідер..." і це ще не кінець! У вівторок 6 кандидатів зустрінуться віч-на-віч у грі "Цар звірів", в ході якої проявлять всі свої найкращі лідерські якості щоб перемогти опонентів.
Удачі всім учасникам.

 

 

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 411 | Додав: veter_2017 | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (0)

14 березня 2018 року на базі нашої школи І-ІІ ступенів № 8 відбувся тренінг каскадного навчання для практичних психологів закладів загальної середньої освіти міста Ромни з теми «Підготовка вчителів до формування життєстійкості/стресостійкості в учнів». Я, практичний психолог, яка була учасником обласного семінару з даної теми, познайомила спеціалістів психологічної служби з програмою підготовки вчителів до формування навичок стресостійкості в учнів. Протягом тренінгу психологи ЗОШ міста та КНЕУ ознайомилися з модулями програми, їх змістом, проаналізували ситуації із шкільного життя, працювали в групах, шляхом мозкового штурму склали перелік наслідків травмуючої ситуації для дитини. Наступний етап каскадного навчання – впровадження програми по підготовці вчителів до формування навичок стресостійкості в учнів в заклади загальної середньої освіти міста Ромни.

Категорія: Інше | Переглядів: 465 | Додав: Veter | Дата: 15.03.2018 | Коментарі (0)

Напередодні свята 8 березня ми з колективом зібралися не на робоче зібрання (як це часто буває), а просто провести час для себе. Як не дивно, були присутні майже всі члени колективу! Наша поїздка була в м. Суми. Ми прогулялися містом, здійснили шопінг, побували в торгово-розважальному центрі Мануфактура, а наші колеги-чоловіки подарували нам квитки до кінотеатру на прем'єру стрічки "Сотка" українського виробництва. День був чудовий і не вимушений. Хочеться весни...

Категорія: Інше | Переглядів: 442 | Додав: Veter | Дата: 09.03.2018 | Коментарі (0)

Майбутнє людства за цифровими і комп'ютерними технологіями - і це однозначно. Тому не чекаючи, доки технології почнуть заполоняти навчально-виховний процес повністю, наша школа зажди йде в ногу з часом, а то й на крок попереду.
5 березня офіційно розпочав свою роботу новий, більш універсальний та практичний сайт нашої школи над яким я працювала рівно три дні.
Особливість полягає в тому, що окрім інформації про школу, фінансової звітності та анонсів про шкільні події, однією з основних функцій є підтримка прямого зв'язку з батьками учнів та самими учнями.
Зручний та легкий інтерфейс дозволяє швидко знайти необхідну інформацію. Кожен зареєстрований користувач має можливість створити свій профіль та прослідковувати всі події, які відбуваються в школі.
Будь-яка родина учня має можливість відстежувати успіхи своєї дитини, аналізувати успішність та бачити прогнозовану оцінку по тредмету за семестр/рік. Також, зручне меню дозволяє переглянути розклад уроків учня, гуртки і секції та іншу інформацію.
Для учнів сайт відкриває можливості бачити свої оцінки в журналі, точний і повний розклад уроків та гуртків, звірити задане домашнє завдання з предмету а також слідкувати за новинами класу та школи.
Зареєструватися може кожен бажаючий, але перед цим необхідно замовити код доступа (його може видати класний керівник або психолог школи).
За будь-якою додатковою інформацією щодо роботи сайту, реєстрації чи користування аккаунтом, користувач може  уточнити в класного керівника чи психолога школи.
Адреса сайту: https://zosh8-romny.e-schools.info
Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 536 | Додав: Veter | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

Ремарочка - порада від психолога з власного досвіду: Народ, кожен з нас відвідує якісь курси, семінари тощо (хтось рідше, хтось часто як я), але що ми робимо після занять? О, так, ми біжим на вокзал щоб швидше повернутися додому (ми ж так мало часу проводимо вдома - сарказм звісно). Не знаю як кому, але я завжди радію можливості вирватися зі свого провінційного містечка (хоча я дуже люблю Ромни), але я тут живу і ми всі знаємо, що у нас мало місць, які можна відвідати.

Кожного разу, коли я потрапляю будь куди - я обрала правило: обов'язково відвідати будь що (моє правило: година для себе). Це може бути кав'ярня, якась виставка (невідомого і далекого від мого розуміння мистецтва, але ж хоч щось культурне, аххах), кіно, особливо люблю театри... Обов'язково знайдіть час на себе окрім навчання і 100% ви отримаете ще більше задоволення і позитиву від поїзки!

P.S. вчора була у м. Суми на тренінгу і відвідала кінотеатр. повернулася додому вже пізно, але враження не лише як після звичайного робочого дня ;)

Бережіть себе від вигорання і поганого настрою!

Категорія: Інше | Переглядів: 424 | Додав: Veter | Дата: 28.02.2018 | Коментарі (0)

27 лютого на базі Департаменту освіти Сумської ОДА відбувся тренінг каскадного навчання на тему Підготовка вчителів до формування життєстійкості / стресостійкості в учнів. Метою даного тренінгу було презентувати програму з даної теми обсягом 36 занять та подальшого впровадження психологами у свої навчальні заклади і не тільки.

Так ось мої особисті роздуми як шкільного практичного психолога, що працює 8 років: програма досить не погана (враховуючи, що її розроблено за підтримки ЮНІСЕФ та ще якоїсь німецької асоціації), презентована методистом - Кондратенко Л. О. - дуже добре і доступно (окрема подяка),тема на сьогодні досить актуальна. Але!

Враховуючи завантаженість педагогів сьогодні, а я навіть перелічу: пошук нових технологій навчання + опанування їх, пошук та розробка нових ідей до уроків, постійне оновлення знань з предмету, пошук курсів та їх проходження (для набору балів до атестації), мовчу про  підготовку до уроків кожного дня, а якщо є клас - то класне керівництво (а це і діти з батьками, і заходи, і контроль навчальних досягнень, мовчу про різні ситуації і випадки). І тут о 15-16 годині психолог кличе до себе на 1,5-2,0 годинне заняття кожного тижня і до кінця року!?! + передбачено ряд іншої роботи саме з педагогами. без коментарів...

Колектив в якому я працюю - досить активний, без проблем приймають участь у запропонованих мною вправах і тренінгах, звісно і я намагаюся завжди придумати щось цікаве і оригінальне (як кажуть, щоб зацепило), але ж навіть мені помітно, що яке б не було класне і повчальне заняття, навіть 1 раз на тиждень це важко... велика завантаженість вчителів не дасть повного вникнення в тему заняття та й втома дає про себе знати і думки про уроки... а сім'я?

Говорити можна багато (хто в тємі, той зрозуміє), хтось може навіть подискутувати, але повторюся, хто працює (а не лише дискутує), то напевно привиде не багато аргументів про брак часу, ресурсів та й мотивації не наберешся... Залишається лише чекати змін в освіті та проситися "вклинитися" на канікулах з окремими вправами ;)

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 431 | Додав: Veter | Дата: 28.02.2018 | Коментарі (0)

Стреси, метушня, вирішення щоденних питань, перебування серед людей тощо... Все це відбувається з нами майже щодня. І серед усієї цієї метушні часу на себе, як правило, не вистачає, або навіть взагалі немає сил приділити собі увагу.
23 лютого на базі нашої школи проходив семінар керівників шкіл міста. Це категорія людей, які постійно в роботі. Тому серед насиченої програми все ж таки вдалося виділити 20 хвилин для розслаблення та відпочинку.
Мною була запропонована авторська релаксаційна вправа з елементами арт-терапії "Магія кольору" (в стилі техніки гратаж). Також були надані рекомендаії та поради, основою яких був тезис, що необхідно кожного дня турбуватися про себе та приділяти побільше уваги собі.
А в кінці зустрічі кожен керівник отримав солодкий сюрприз для того, щоб уже ввечері, заваривши каву/чай, поласувати солоденьким.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 453 | Додав: Veter | Дата: 24.02.2018 | Коментарі (0)

Щойно повернулася з м. Суми, де проходила першу частину модуля "Основи психологічного консультування".
Можна мати великий досвід, знати безліч технік для використання у роботі, але одним з головних напрямків роботи психолога - це вміння зрозуміти клієнта та допомогти йому знайти вірне рішення виходу з проблемної ситуації...
Як виявилося, що просто поговорити "по душам" це не вихід і багато розуму не потребує... а от Велика наука Консультування...
Вводила в курс і розкладала все по полицях - прекрасний психолог Лариса Гелёва - черговий раз переконуюся, що це майстер своєї справи (адже таку велику кількість інформації не так просто розповісти у доступній формі, але їй це завжди вдається)!

Категорія: Інше | Переглядів: 413 | Додав: Veter | Дата: 18.02.2018 | Коментарі (0)

14 лютого, саме на День всіх закоханих, на базі ЗОШ №6 відбулося МО психологів ЗОШ на тему "Навички кризового консультування та розвиток психоемоційної стійкості у дітей". Колегами було надано безліч інформації з даної теми а також продеемонстровано ряд психотерапевтичних технік, а саме: аромотерапія, кольоротерапія, дихальні вправи. Зустріч проходила в теплій та творчій атмосфері. Окрема подяка адміністрації ЗОШ №6 за створення зручних умов.

А ще в мене на хвилинку виникла ностальнгія, адже в цій школі я починала свою роботу як психолога, хоч і не довгі 6 місяців, але люди там хороші... а це одна з головних умов для сприятливої робочої атмосфери.

 

Категорія: Інше | Переглядів: 275 | Додав: Veter | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

Той момент, коли вчительські діти на вихідних також працюють на школу, навіть якщо вони там ще не вчаться ))))

Якщо серйозно, то в кінці лютого на базі школи пройде семінар директорів ЗОШ. Звісно необхідно керівників чимось зайняти і здивувати. Тому планую використати саме техніку гратаж у поєднанні з релаксаційною музикою, аромотерапією та релаксуючою вправою вкінці. Підготовчі моменти тривають...

Категорія: Інше | Переглядів: 295 | Додав: Veter | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

Оновлений куточок для пісочної терапії. Тепер в більш зручному місці та більш доступний ;)

Категорія: Інше | Переглядів: 291 | Додав: Veter | Дата: 01.02.2018 | Коментарі (0)

Цими вихідними окрім активного відпочинку, займалася самоосвітою і ознайомилася однією з цікавих технік образотворчого мистецтва. Ніколи не вміла та й не любила малювати, а тут... окрім тривалої підготовки до створення кінцевого малюнка, необхідно попередньо підготувати необхідну поверхню (навіть це заняття загягує та дає можливість зпглибися у роздуми).

То ж ділюся технологією "гратаж":

1. Необхідно розфарбувати картонний лист паперу різними кольорами (перевага надається фарбам гуаш)

2. Після висихання натираємо малюнок парафіновою свічкою (так, свічкою, і чим товстіший  буде шар парафіну, тим краще)

3. Зафарбовуємо лист чорною фарбою повністю (пробувала туш, чорну гуаш - нічого не виходить, затратно фарбами і часом, добре підходить акрілова фарба, але вона коштує дорожче)

4. Малюємо на папері малюнок, прикладаємо до нашого чорного фону, і обводимо добре натискаючи (можна пропустити цей крок і почати малювати ручкою, яка не пишу по чорному фону - імпорвізація теж добре)

5. Досконало обводимо малюнок  і насолоджуємося отриманим результатом.

Коли я все це робила - всі питали що за фігнею я страдаю ))) але в кінці виходить доволі непогано і затрати часу компенсуються гарним настроем та задоволеністю )))

Категорія: Інше | Переглядів: 264 | Додав: Veter | Дата: 28.01.2018 | Коментарі (0)

24 січня 2018 року наша школа радо приймала 22 гостей з різних навчальних закладів, учасників міжрегіонального семінару практичних психологів на тему «Тривожність як основний чинник дезадаптації учнів».
В ході семінару-практикуму учасників ознайомили з основними видами тривожності, під час мозкового штурму присутніми було окреслено групи ризику дітей, які схильні до підвищеного рівня тривожності. Попрацювавши в групах, психологи розробили алгоритм роботи з тривожними дітьми: профілактика, діагностика, корекція, рекомендації.
В ході практичної частини гостям було запропоновано взяти участь у новітніх методах роботи сучасного психолога,випробувати їх на практиці. Так було розглянуто: метод тканевої терапії у роботі з тривожними дітьми; подолання тривожності у дітей за допомогою нейрографіки; використання МАК у роботі шкільного психолога; використання лялькового театру, пісочної терапії та психотерапевтичних оповідань у корекції тривожності та дезадаптації учнів;

Під час перерви для гостей була проведена екскурсія нашою школою, в ході якої директор презентувала музей АТО, класні кімнати, ремонти в яких робляться виключно силами вчителів та батьків; естетичне оформлення кожного куточка дає можливість виховувати в учнів бережливість, творчість та почуття прекрасного.
При підведенні підсумків міжрегіонального семінару-практикуму гостями було відмічено високий рівень та професіоналізм практичних психологів Роменщини, творчість та креативність директора школи та творчу дружню атмосферу протягом усього семінару.

Категорія: Інше | Переглядів: 268 | Додав: Veter | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

Працездатність людини досить цікава річ. Справа в тому, що вона або присутня на максимум, або геть відсутня (не знаю як у кого, а в мене саме так). Якщо я "в ударе", то пофік, що вихідні в роботі! Адже така робота приємна ))) Дивно... сама в шоці чому так.
23 бонбоньерки до семінару. Кольорово, яскраво і красиво ;)

Категорія: Інше | Переглядів: 319 | Додав: Veter | Дата: 20.01.2018 | Коментарі (0)

10 січня 2018 року відбулася педагогічна рада в ході якої було розглянуто ряд важливих питань,  також я намагалася розкрити сутність питання "Тривожність, як одна із причин дезадаптації учнів". Окрім статистичних даних та результатів діагностичних методик, до відома вчителів було донесено в доступній формі те, як саме високий рівень тривожності впливає на дитину і в майбутньому формує її особистість. Наприкінці виступу кожен вчитель отримав практичні поради по роботі з тривожними дітьми. Маю надію, що отримана інформація стане в нагоді  у роботі з учнями.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 350 | Додав: Veter | Дата: 10.01.2018 | Коментарі (0)

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Категорія: Інше | Переглядів: 261 | Додав: Veter | Дата: 07.01.2018 | Коментарі (0)

4 січня 2018 року на базі ДПТНЗ "Роменське ВПУ" відбулося чергове планове засідання творчої групи практичних психологів міста на тему "Світ сім'ї дитини з особливими освітніми потребами" в ході якого було окреслено алгоритм роботи з подібними сім'ями та у ході колективної роботи психологами було підгтовлено рад буклетів, пам'яток та рекомендацій для вчителів, батьків для підтримки, спілкування та кращого розуміння дітей з особливими оствітніми потребами.

Категорія: Інше | Переглядів: 278 | Додав: Veter | Дата: 04.01.2018 | Коментарі (0)

Маю вже чималу колекцію Метафоричних асоціативних карт, але виникла проблема з їх зберіганням. Звісно хочеться все зберігати естетично гарно, але щоб і під рукою. Ситуація вирішилася швидко: колега оформила зручну і вмістку скриньку, яка відтепер зберігає МАК в легкій і доступній формі.

Категорія: Інше | Переглядів: 291 | Додав: Veter | Дата: 03.01.2018 | Коментарі (0)

Що дає життя в якому ми не щасливі? А що таке щастя взагалі? Як говорила одна видатна людина "Ми щасливі рівно на скільки, скільки самі того бажаємо". Жодна розумна людина не буде сперечатися із твердженням, що "більшість наших проблем у нас в голові", то ж виходить ми самі вирішуємо як нам жити...
Багато інформації, позитиву та порядку для думок почерпнула разом із роменськими колегами-психологами на 10 ювілейному психологічному марафоні, що відбувся цієї суботи в м. Суми "Психолог і Я".
Рівень організації не гірший, ніж в Києві (що дуже здивувало), атмосфера - безумовно доброзичливіша... були і обнімашки і старі знайомі і вчителі які колись навчали...
Три лінійки і 9 майстер-класів. хотілося побувати на кожному, але треба знати міру і обрати важливіше.
Вдячна в першу чергу Ларисі Гільовій - моїй викладачці з часів неусвідомленого мною навчання у виші (єдина вчителька яка мене заципила ще тоді); Каті Омельченко - яка вдало поєднала йогу та арт-терапію, а ще має магічну харизму; Віктору Приказчику - розповів що таке гнів і як він формується (до речі більшості моїм знайомим не завадило б також послухати цю лекцію

Категорія: Інше | Переглядів: 359 | Додав: Veter | Дата: 26.11.2017 | Коментарі (0)

Образи, штовхання, обман, маніпуляції і подібна поведінка вважається проявами насилля по відношенню один до одного. На жаль, останнім часом все частіше проявляється зневага людської гідності, знецінення людини як особистості... І як виявилося, на жаль, учні погоджуються з тим, що й самі не рідко ображають один одного.

Напередодні акції "16 днів проти насилля" з учнями 5 класу обговорили основні форми насилля та ї наслідки; актуальною також залишається проблема булінгу серед молоді. Особливо гостро постає питання самоконтролю, адже часто прояви агресії відбуваються саме через відсутність навичок трансформації негативних емоцій у позитивні. Тому з учнями обговорили також основні методи самоконтролю.

Головна наша мета - це не допустити будь-які прояви та форми приниження людської гідності в нашому начальному закладі, сім'ях та суспільстві вцілому.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 344 | Додав: Veter | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

Про це не прийнято говорити вголос, але кожен знає, наскільки це жахливо. Суїцид! З кожним роком збільшується кількість дитячих суїцидів, і ця інформація не розповсюджується, хоча треба вже бити на сполох.
Творча група психологів нашого міста обрала проблемне питання, яке стосується саме дитячих суїцидів, адже навіщо чекати, коли проблема проявиться, краще її попередити та не допустити.
Практичними психологами на базі нашої школи 22 листопада 2017 року було розглянуто ряд питань, а саме: методи виявлення дітей «групи ризику» та їх діагностика, розглянули деякі аспекти консультування людини в стані горя та ознайомилися з одним із методів арт-терапії – терапія за допомогою тканини.
В кінці плідного засідання гостям було запропоновано пройтися коридорами та класами нашої школи, але особливо їх вразила виставка, присвячена Дню Революції Гідності та Свободи під назвою «Тільки щоб не даремно…»

Категорія: Інше | Переглядів: 288 | Додав: Veter | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

Становище української жінки в суспільстві, на перший погляд, нічим не ідрізняється від чоловічого, але чомусь Україна посіла 56 місце за індексом гендерної рівності серед 142 країн світу (дані за 2016 рік). Напевно, все ж таки, порівнюючи рівень заробітної плати, чисельність жінок при владі і т.д., можна зробити висновок, що не все так справедливо.
Тому у вівторок з учнями 8 класу була проведена дискусія на тему «Гендерна рівність чи нерівність?». В ході бесіди ми заглибилися в часи, коли жінки не мали жодних прав, прослідкували, як повільно, але впевнено зміцнювалася позиція жінок у суспільстві до теперішнього часу. Обговорили актуальні питання та ситуації гендерної нерівності у сучасному суспільстві, особливо в сімейних відносинах.
Разом з дівчатами та хлопцями дійшли висновку, що в сучасному суспільстві все набагато простіше, тому кожна людина має однакові права і можливості, незалежно від статі. Маю надію, що ці знання допоможуть їм у майбутньому, адже це покоління буде продовжувати розбудовувати нашу країну.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 361 | Додав: Veter | Дата: 22.11.2017 | Коментарі (0)

Цього понеділка було підбито підсумки Тижня толерантності, який проходив у нашій школі з 13 по 17 листопада.
Спочатку учні згадали про основні риси толерантної особистості: кожен клас отримав пелюстку з певною рисою, яку необхідно було достойно презентувати. Після виступу всіх класів у нас вийшла чудова квітка Толерантності. Потім учням було продемонстровано відео фото-звіт з найяскравішими моментами тижня. А в кінці відбулося нагородження найактивніших учасників та переможців конкурсів та квестів грамотами та корисними подарунками.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 330 | Додав: Veter | Дата: 21.11.2017 | Коментарі (0)

18-19 листопада (цими вихідними) мала можливість відвідати "XXIII Международный Фестиваль арт-терапии АRТ-PRAKTIK" якмй проходив в м. Києві та організатором якого являється Олена Тараріна; її вебінари передивляюся час від часу.
60 спікерів, в тому числі Німеччина, Словакія, Казахстан і т.д., більше 70 майстер-класів на вибір, роздатковий матеріал+диски - все це залишило велику кількість емоцій та позитиву.
Мала нагоду навчитися використовувати такі арт-терапевтичні методики, які ще маловідомі- адже їх презентували самі автори (це кінотерапія, робота з природніми матеріалами, акріловими фарбами тощо). По закінченню навчання отримала сертифікат від ГО "Східноукраїнської асоціації арт-терапії".
Досвід провідних арт-терпевтів стане в нагоді не лише в моїй роботі, а й в особистому житті, щоб краще жити в гармонії з навколишнім світом та людьми.
 
Категорія: Інше | Переглядів: 349 | Додав: Veter | Дата: 20.11.2017 | Коментарі (0)

Останній день Тижня толерантності пройшов в червоних кольорах та під гаслом День ввічливості
Бажаючі мали змогу пройти експрес-опитування «Що ти знаєш про толерантність» і приємним є те, що кожен з них дав правильні відповіді на всі питання.
З учнями 6 класу створювали і малювали неіснуючих тварин а потім придумували як вони могли б жити в нашому світі, взагалі всі роботи дітей були яскраві та оригінальні. З учнями 3 та 4 класів ми обговорювали такі поняття та риси характеру як справжня дружба, жадібність а ще обговорювали правила поведінки в деяких громадських місцях; крім того дивилися та вчилися як вирішують конфлікти між собою герої мультфільмів.
Приємно відзначити, що тиждень був насичений різноманітними заходами, жодень учень не був байдужий, а також все це супроводжувалося яскравими кольорами.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 416 | Додав: Veter | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)

Передостанній день Тижня толерантності пройшов в різних відтінках синього кольору під гаслом «День взаєморозуміння та порозуміння». Окрім звичної фотозони, яка поповнилася синіми квітами та іншими аксесуарами в школі було проведено декілька суттєвих заходів.

В деяких класах відбулися бесіди та розвиваючі заняття відповідно теми тижня, у фойє першого поверху лунала музика народів світу (щоб учні в ненав’язливій формі мали можливість ознайомитися з музичною культурою різних народів світу).

Також на перервах лунав «чарівний дзвоник» почувши який необхідно було обійняти людину, яка знаходиться поруч (тактильні відчуття та обійми в нашому житті дуже важливі, але ми чомусь приділяємо цьому мало уваги).

А ще на великій перерві відбулася арт-терапевтична гра Дерево кольорів в ході якої необхідно було малювати фарбою пальчиками.

Завтра – ЧЕРВОНИЙ колір дня… колір дій, активності та кохання.

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 319 | Додав: Veter | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні в школі був святковий настрій, адже колір дня був БІЛИЙ… чистий, непорочний, який сам по собі створює атмосферу свята. Окрім традиційної фотозони, яка оновлюється кожного дня у відповідних кольорах, сьогодні також пройшло чимало заходів.

У фойє на першому поверсі всі бажаючі мали змогу ознайомитися з інформацією «Психологічного вісника» про значення кольорів у житті людини та їх вплив на нас, протестувати свій характер та отримати поради Як зняти напруження. Також кожен охочий мав змогу подякувати та побажати щось приємне своєму другові чи близькій людині (написавши це на долоньці, яку слід було прикріпити на дошку Долонька щастя). Приємною несподіванкою для учнів та вчителів було те, що за їх відсутності в класі чи учительській кожному на робоче місце було підкладено записку-комплімент, а також компліменти отримали ті учні, які підтримали колір сьогоднішнього дня та одяглися в білі речі чи мали аксесуари відповідного кольору.

Протягом дня на перервах було здійснено показ відеороликів про доброту, терпіння, порозуміння між людьми в світі; про те, як ми можемо допомагати один одному і при цьому духовно збагачуватися.

В четвер – СИНІЙ колір дня. І на вас чекають нові несподіванки, заходи та завдання!

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 350 | Додав: Veter | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

Другий день тижня толерантності пройшов в жовтих кольорах під гаслом "День посмішки та гарного настрою". Сьогодні школа наче перетворилася на мурашник: всі діти кудись бігли, щось шукали, метушилися... а це проходила пошукова гра "Знайди посмішку" і в кінці дня, коли діти презентували свої результати у нас є лідер, який суттєво набрав більше смайлів, ніж інші (але про це згодом, на лінійці).

Зранку фотозона змінила свій вигляд і набрала більльше жовтого кольору (найкращі фото можна переглянути в цій темі і це лише невелика їх частина).

З учнями другокласниками поговорили про те, як приємно іншим робити сюрпризи, несподіванки та приємності а в кінці розмови я пригостила всіх цукерочками... просто так, щоб і їм було приємно відчути радість несподіванки.

Протягом дня у фойє на першому поверсі демонструвалися відеоролики тематики Світ навколо нас, де всі бажаючі могли здійснити віртуальну подорож найцікавішими місцями нашої планети і побачити, як живуть люди інших національностей.

Також охочі мали змогу сфотографуватися та прийняти участь у створенні колажу з фотографій на тему "Подаруй світу посмішку". Усі світлини та результати спільної роботи обов'язково будуть продемонстровані на загальношкільній лінійці та на сайті школи.

Символ завтрашнього дня - БІЛИЙ колір. То ж до зустрічі у стінах нашої школи та мерщій робити світлини в оновленій фотозоні ;)

Категорія: Робота з учнями | Переглядів: 392 | Додав: Veter | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

1-30 31-60
Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz