ГоловнаМій профільВихід


Персональний сайт провідного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області
Г а р ц а р і к    К а т е р и н и   В о л о д и м и р і в н и       

Меню сайту

Категорії розділу
Робота з учнями [18]
Робота з вчителями [10]
Робота з батьками [1]
Інше [30]

Міні-чат

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 28

Ремарочка - порада від психолога з власного досвіду: Народ, кожен з нас відвідує якісь курси, семінари тощо (хтось рідше, хтось часто як я), але що ми робимо після занять? О, так, ми біжим на вокзал щоб швидше повернутися додому (ми ж так мало часу проводимо вдома - сарказм звісно). Не знаю як кому, але я завжди радію можливості вирватися зі свого провінційного містечка (хоча я дуже люблю Ромни), але я тут живу і ми всі знаємо, що у нас мало місць, які можна відвідати.

Кожного разу, коли я потрапляю будь куди - я обрала правило: обов'язково відвідати будь що (моє правило: година для себе). Це може бути кав'ярня, якась виставка (невідомого і далекого від мого розуміння мистецтва, але ж хоч щось культурне, аххах), кіно, особливо люблю театри... Обов'язково знайдіть час на себе окрім навчання і 100% ви отримаете ще більше задоволення і позитиву від поїзки!

P.S. вчора була у м. Суми на тренінгу і відвідала кінотеатр. повернулася додому вже пізно, але враження не лише як після звичайного робочого дня ;)

Бережіть себе від вигорання і поганого настрою!

Категорія: Інше | Переглядів: 429 | Додав: Veter | Дата: 28.02.2018 | Коментарі (0)

27 лютого на базі Департаменту освіти Сумської ОДА відбувся тренінг каскадного навчання на тему Підготовка вчителів до формування життєстійкості / стресостійкості в учнів. Метою даного тренінгу було презентувати програму з даної теми обсягом 36 занять та подальшого впровадження психологами у свої навчальні заклади і не тільки.

Так ось мої особисті роздуми як шкільного практичного психолога, що працює 8 років: програма досить не погана (враховуючи, що її розроблено за підтримки ЮНІСЕФ та ще якоїсь німецької асоціації), презентована методистом - Кондратенко Л. О. - дуже добре і доступно (окрема подяка),тема на сьогодні досить актуальна. Але!

Враховуючи завантаженість педагогів сьогодні, а я навіть перелічу: пошук нових технологій навчання + опанування їх, пошук та розробка нових ідей до уроків, постійне оновлення знань з предмету, пошук курсів та їх проходження (для набору балів до атестації), мовчу про  підготовку до уроків кожного дня, а якщо є клас - то класне керівництво (а це і діти з батьками, і заходи, і контроль навчальних досягнень, мовчу про різні ситуації і випадки). І тут о 15-16 годині психолог кличе до себе на 1,5-2,0 годинне заняття кожного тижня і до кінця року!?! + передбачено ряд іншої роботи саме з педагогами. без коментарів...

Колектив в якому я працюю - досить активний, без проблем приймають участь у запропонованих мною вправах і тренінгах, звісно і я намагаюся завжди придумати щось цікаве і оригінальне (як кажуть, щоб зацепило), але ж навіть мені помітно, що яке б не було класне і повчальне заняття, навіть 1 раз на тиждень це важко... велика завантаженість вчителів не дасть повного вникнення в тему заняття та й втома дає про себе знати і думки про уроки... а сім'я?

Говорити можна багато (хто в тємі, той зрозуміє), хтось може навіть подискутувати, але повторюся, хто працює (а не лише дискутує), то напевно привиде не багато аргументів про брак часу, ресурсів та й мотивації не наберешся... Залишається лише чекати змін в освіті та проситися "вклинитися" на канікулах з окремими вправами ;)

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 436 | Додав: Veter | Дата: 28.02.2018 | Коментарі (0)

Пошук

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz