ГоловнаМій профільВихід


Персональний сайт провідного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту
Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області
Г а р ц а р і к    К а т е р и н и   В о л о д и м и р і в н и       

Меню сайту

Категорії розділу
Робота з учнями [18]
Робота з вчителями [10]
Робота з батьками [1]
Інше [30]

Міні-чат

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 02

Нове місце роботи, навчання чи навіть зміна місця проживання і просто будь-які суттєві зміни в житті людини тягнуть за собою процес пристосування, по-іншому це можна назвати як "процес адаптації". Якщо для кожної людини потібен певний час та життєві навички, щоб пережити цей період змін, то дітям це набагато важче і потребує більше часу. Ось саме тому учні 1 та 5 класів завжди знаходяться під більш пильним контролем з боку вчителів, батьківв та психолога, адже в їхньому житті багато що змінюється, тому при будь-яких проявах дезадаптації ми повинні швидко зреагувати і допомогти дитині пристосуватися.

Два місяці навчання учнів 5 класу, колектив школи спостерігав за дітьми, вчителі та класний керівник всіляко допомагали та підтримували дітей, я проводила тренінгові заняття з попередження дезадаптації. І сьогодні відбувся психолого-педагогічний консиліум, на якому було підбито підсумки та визначено, яким учням вдалося швидко адаптуватися а кому з них ще потрібна допомога.

Подібні заходи допомагають у вузькому колі обговорити кожного учня, зокрема його успіхи, поведінку, особливості нервової системи, темперамент тощо та обрати алгоритм роботи чи не з кожним з них.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 349 | Додав: Veter | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні у школі відбулося засідання пелагогічної ради на якому розглядали ряд важливих питань, зокрема обговорювали закон "Про нову українську школу", місце української мови та її популяризація у начальному закладі тощо. А я, як психолог, підняла питання такого якища як "булінг" та "кібербулінг": рлзкрила сутність цього поняття, розповсюдження серед дітей та методи, які допомагають недопустити цього в навчальному закладі.

Позитивним є те, що у нашій школі булінг не є проблемою, адже педагогічний колектив прикладає чимало зусиль для того, щоб кожній дитині було комфортно навчатися і щоб права жодного учня не порушувалися.

Категорія: Робота з вчителями | Переглядів: 311 | Додав: Veter | Дата: 02.11.2017 | Коментарі (0)

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz